جالب ترین فستیوال های ایران

مراسم ها و جشن های مذهبی و فرهنگی بسیار زیادی در ایران وجود دارند که به صورت سالیانه برگزار می شوند. شرکت کردن در هر کدام از این مراسم ها قطع به یقین دید متفاوتی را نسبت به ایران را در شما ایجاد می کند. در این مطلب قصد داریم به فستیوال های معروف ایران بپردازیم. با سیر و گشت همراه شوید.

چهارشنبه سوری

در شبانگاه آخرین چهارشنبه ی سالِ قبل از نوروز، ایرانیان در سرتاسر کشور، چهارشنبه سوری یا چهارشنبه ی سرخ را که ریشه ای زرتشتی دارد، جشن می گیرند. در این جشن سالیانه، آسمان شب با آتش بازی هایی که مردم به پا می کنند تابناک و درخشان می شود. خیل عظیمی از مردم از روی آتش هایی که در خیابان ها به پا می کنند می پرند و همزمان می خوانند سرخی تو از من، زردی من از تو. این شعر بر این دلالت دارد که شما حال و احوال بد خود را به آتش می دهید و انرژی و گرمای آن را دریافت می کنید. چهارشنبه سوری را می توان از فستیوال های معروف ایران دانست.

چهارشنبه سوری

نوروز

نوروز، سال نوی ایرانی است که در اول فروردین (نقطه ی اعتدالین بهاری) جشن گرفته می شود. در این زمان در خیابان ها ازدحام عظیمی از مردم دیده می شوند که با شور و اشتیاق فراوان برای سفره ی هفت سین خود ظروف سرامیکی و ماهی قرمز می خرند. حاجی فیروز نیز یک شخصیت بشاش است که در خیابان ها آواز می خواند و تنبک خود را به صدا در می آورد تا فرا رسیدن سال جدید را به همگان اعلام کند و نوید بخش شادی برای مردم باشد. در اولین هفته ی تعطیلات، یعنی زمانی که تهرانی ها به شمال می روند می توانید به پایتخت سفر کنید و از هوای پاک و خیابان های خلوت آن لذت ببرید.

نوروز

سیزده به در

ایرانی ها سیزدهمین و آخرین روز نوروز را در سیزده به در جشن می گیرند. در این روز پارک ها مملو از خانواده هایی است که به بازی کردن، کباب درست کردن و نوشیدن چای می پردازند.

سیزده به در

جشن گلاب گیری کاشان

این جشن تماشایی با بوی خوش گل محمدی همراه است. کاشان به دلیل خانه های تاریخی که دارد بسیار معروف و شناخته شده است. در این شهر صحرایی غنچه های معطر و صورتی رنگ گل محمدی به وفور شکوفه می زنند و در سرتاسر ناحیه ی قمصر پخش می شوند. در فاصله ی بین ماه های خرداد و تیر می توان در این جشن که در آن آب گل های ظریف محمدی را استخراج می کنند شرکت کنید و چند بطری گلاب برای استفاده در غذاها و یا مراقبت از پوست، همراه خود ببرید.

جشن گلاب گیری کاشان

تاسوعا

تاسوعا نهمین روز از ماه محرم می باشد و نشانگر سالگرد شهادت امام حسین(ع)، امام سوم شیعیان در قرن هفتم میلادی است. در سرتاسر کشور مردم به صورت دسته هایی در خیابان ها یا مساجد گرد هم می آیند و هماهنگ با یکدیگر سینه می زنند. در این میان غذای نذری هم توزیع می شود. مراسم تاسوعا در شهرهای زنجان یا یزد به خوبی و نظم هرچه بیشتر برگزار می شود. این مراسم مذهبی توجه افراد را به اسلام شیعیان در ایران، بیشتر جلب می کند.

تاسوعا

عاشورا

دهمین روز از ماه محرم مصادف با شهادت امام حسین (ع) است. در این روز مراسم غم انگیز تعذیه (به عنوان یکی از میراث های فرهنگی در یونسکو به ثبت رسیده است) برگزار می شود که جلوه گر شهادت امام حسین(ع) و یارانش در نبرد کربلا است. این مراسم در تمامی شهرها برگزار می شود. در خرم آباد، محلی ها به نشانه ی غم و اندوه در مراسم مذهبی خره مالی شرکت می کنند. عاشورا نیز همانند تاسوعا فرصت مناسبی برای کسب اطلاعات در مورد اسلام شیعیان در ایران به حساب می آید. عاشورا یکی از بزرگترین فستیوال های ایران و حتی جهان محسوب می شود.

عاشورا

یلدا

یلدا به طولانی ترین شب سال (یا انقلاب زمستانی) گفته می شود و مردم ایران این شب را به عنوان شب پیروزی روشنی بر تاریکی و خوبی بر بدی جشن می گیرند. در شب یلدا ایرانیان به خواندن منظومه ی حماسی شاهنامه و گرفتن فال حافظ می پردازند و به خوردن تنقلات و میوه های قرمز رنگ مانند انار و هندوانه که سمبل قرمزی بامداد و سلطه ی همیشگی روشنی هستند مشغول می شوند.

یلدا

منبع: theculturetrip.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *